Ansökan om dödsboanmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

I denna e-tjänst kan du göra en ansökan om dödsboanmälan om den avlidna personen var folkbokförd i någon av kommunerna Mölndal, Härryda, Lerum eller Partille. Mer information om dödsboanmälan, skillnaden mellan dödsboanmälan och bouppteckning, och om ansökan om dödsboanmälan finns på Mölndals stads webbplats:

VIKTIGT ATT VETA INFÖR ANSÖKAN

  • Denna e-tjänst kräver inloggning med giltig e-legitimation (bank-id). Om du saknar e-legitimation, kontakta din bank.
  • Innan du börjar skapa ansökan, är det bra att du samlar alla uppgifter om tillgångar och utgifter.
  • Du kommer att kunna pausa ansökan och spara den, för att senare återkomma och avsluta samt skicka in den.
  • Du kan bifoga handlingar i e-tjänsten. Vissa handlingar från banker går att spara ner i PDF-format och bifoga. Det går även bra att fotografera dina handlingar med mobilkamera och bifoga. Tänk i så fall på att informationen ska vara läsbar. En lista över de handlingar som behöver bifogas finns på Mölndals stads webbplats (en bit ned på sidan):
    Lista över handlingar att bifoga.
  • Har du inte möjlighet att skaffa e-legitimation eller vill du av någon annan anledning göra ansökan via en blankett? Klicka i så fall på "Hämta blankett".

I och med att du skickar in en dödsboanmälan, kommer dina personuppgifter att behandlas av Mölndals stad. Dina personuppgifter behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Mer information: molndal.se/personuppgifter

Följande behövs för e-tjänsten

  • Bank-ID/E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa